Omslag till böcker med koppling till tvillingdetektiverna

  Här hittar du omslag till böcker med "koppling" till böcker om tvillingdetektiverna, skrivna av pseudonymen Sivar Ahlrud.
Det är alltså böcker skrivna av Ivar Ahlstedt och Sid Roland Rommerud under eget namn eller annan pseudonym, samt böcker av andra författare som skrivit under pseudonymen Sivar Ahlrud.
 

Ivar Ahlstedt (1916-1967) och Sid Roland Rommerud 1915-1977) är väl mest känd för sina böcker om tvillingdetektiverna Klas och Göran Bergendahl, som skrevs under pseudonymen Sivar Ahlrud..
Författarna skrev dock en hel del annat - främst ungdomsböcker - under såväl pseudonym som eget namn.
Nedan finner du länkar till saiter där du kan läsa mera om författarnas böcker och även bekanta dig med bl.a. bokomslag, främst till böckerna om Klas och Göran.

Här kommer främst att presenteras omslagen till författarnas övriga omslag. De fyra sista böckerna om Klas och Göran skrevs av andra författare, som också under eget namn och andra pseudonymer skrivit andra böcker. Även dessa böcker omslag kommer att presenteras här.

MARKUS LEVER FARLIGT

Detta är den enda bok som inte handlar om tvillingdetektiverna Klas och Göran som författarduon Ivar Ahlstedt och Sid Roland Rommerud skrivit under pseudonymen Sivar Ahlrud.

Boken utgavs 1958 av Bokexpressen

TVILLINGDETEKTIVERNA PÅ INTERNET

Jonny Nilsson har den mest utförliga sajten om Sivar Ahlruds böcker för ungdom om tvillingsetektiverna Klas och Göran.

Om du vill bekanta dig med sajten klicka HÄR

Sid Roland Rommerud
skrev förutom under eget namn under pseudonymerna: Sid Roland, Sven Rud, Klimax och Sivar Ahlrud (tillsammans med Ivar Ahlstedt. Främst var det ungdomsböcker han skrev, men hans barnböcker om Lille Pip och Humpe och Stumpe blev mycket omtyckta.I detta skede har jag inte tagit med barnböckerna

Vill du titta på Sid Roland Rommeruds böcker KLICKA HÄR

Ivar Ahlstedt
skrev förutom under eget namn under pseudonymerna: Ingela Ek, Mårten Vind, Jesper Klindt, Marcus Ahl och Sivar Ahlrud (tillsammans med Rommerud)

Vill du titta på Ivar Ahlstedts böcker KLICKA HÄR


Författartrion bakom de fyra sista böckerna om tvillingdetektiverna.

Börje Isakson
skrev Cykelmysteriet som utkom 1982. Isakson har skrivit ett 30-tal böcker, främst för ungdom.

En del av de populäraste böckerna hittar du HÄR och kan sedan klicka dig vidare och läsa mer om Isakson och hans böcker.

George Johansson
skrev Ballongmysteriet, som utkom 1982. .Även Johansson är känd som en av Sveriges främsta författare av ungdomslitteratur.

Blyfoten den enda som han ensam skrivit i serien B Wahlströms ungdomsböcker hittar du HÄR och kan sedan klicka dig vidare och läsa mer om Johansson och hans böcker.

Dag Hogsten
utpekas som den som skrev Varulvsmysteriet, utkom 1981 och Ångbåtsmysteriet, som utkom 1983.

Hogsten har medverkat i många böcker om bilar, men förytom det två böckerna om tvillingdetektiverna har han endast - tillsammans med Johansson och Isakson - skrivit tre böcker i serien B Wahlströms ungdomsböcker

Se bokomslag HÄR och klicka dig vidare för att läsa mer om Hogsten och hans böcker.

Klas-Göran Bergendahl

är pseudonym för Börje Isakson, George Johansson och Dag Hogsten, under vilken de för B Wahlströms ungdomsböcker skrev tre science-fiction-inspirerade böcker. Dessa hittar du HÄR.

 

Tillbaka